Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Påtryckningar satte fart på handläggningen

20 augusti 2012
Efter att Socialstyrelsen gjort interna omprioriteringar har myndigheten nu pressat ned handläggningstiderna för apotekares och receptaries legitimationer.

Socialstyrelsen har nu meddelat Sveriges Farmacevtförbund att myndigheten, efter förbundets påtryckningar, omprioriterat sina resurser för att säkerställa att apotekares och receptariers legitimationer hanteras skyndsamt.

Konkret har handläggningstiderna nu minskat till cirka två veckor för komplett ifyllda ansökningar.

Detta har även gällt under sommaren då en stor anhopning av ansökningar från nyexaminerade farmacevter nått Socialstyrelsen.

– Det är glädjande att vi har fått gehör för detta viktiga krav och att man nu har normaliserat handläggningstiderna, säger Thony Björk, ordförande i Sveriges Farmacevtförbund.

I våras kunde Svensk Farmaci berätta om handläggningstider på uppemot tio veckor för utfärdande av legitimation till nyexaminerade farmacevter.

Det gjorde i flera fall att nyexaminerade, yrkesverksamma farmacevter inte kunde skriva på recept.

Förbundsordförande Thony Björk JO-anmälde i våras Socialstyrelsen för de långa handläggningstiderna. Anmälan behandlades dock inte av JO eftersom flera liknande anmälningar redan var inlämnade.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.