Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Över 50 befattningar
blir kvar i Stockholm

16 november 2016
Fler av E-hälsomyndighetens funktioner än vad som tidigare aviserats blir kvar i Stockholm. Det står klart sedan en ny organisation för myndigheten nu förhandlats fram.

Som vi skrivit tidigare har regeringen beslutat att flytta huvuddelen av E-hälsomyndigheten från Stockholm till Kalmar.

Emmeli Gross är lösningsarkitekt och ordförande i akademikerföreningen på E-hälsomyndigheten.

– Häromdagen slutförde vi förhandlingarna och det står klart att strax över 50 befattningar kommer att finnas kvar i Stockholm, säger hon.

Vilka delar blir kvar?

– Den större delen gäller, som tidigare var känt, samordningsuppdraget. Men nu står det klart att funktioner inom kommunikation och juridik kommer att finnas på båda orterna. Kundsamverkan blir kvar i Stockholm liksom det vi kallar invånartjänster, säger hon.

Men även om nu ett femtiotal blir kvar i Stockholm lär ändå 150-200 personer inklusive konsulter behövas i Kalmar, tror Emmeli Gross. Myndigheten har idag cirka 150 personer på anställningslistan och 70 konsulter.

Idag, onsdag, har personliga erbjudanden gått ut till samtliga anställda om fortsatt arbete i antingen Kalmar eller Stockholm. Svarstiden är satt till två och en halv vecka. Först efter det, i början av december, står det klart hur många som väljer att följa med till Kalmar.

– Min bedömning i dag är fortsatt att det handlar om en handfull personer, säger Emmeli Gross.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera