Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekare i alla landsting

22 juni 2011
Den 1 september i år byter två apotekare i Örebro arbetsgivare från Apoteket Farmaci till landstinget. Därmed har samtliga svenska landsting och regioner apotekare på lönelistan.

Apotekarna, Birgitta Lernhage och Magnus Olsson, är idag anställda av Apoteket Farmaci men arbetar på uppdrag av läkemedelskommittén. Från den 1 september får de istället Örebro läns landsting som arbetsgivare.

Förändringen är en så kallad verksamhetsövergång, där läkemedelskommittéarbete som tidigare utförts av Apoteket Farmaci enligt ett avtal nu flyttas över till landstinget.

De båda apotekarna behåller i stora drag sina nuvarande arbetsuppgifter.

– Birgitta är en spindel i nätet i läkemedelskommitténs arbete. Hon är bland annat redaktör för reklistan och vår informationskanal Rapport om läkemedel. Jag själv har till stor del varit utlånad från kommittén till landstingets läkemedelsenhet och arbetar mycket med läkemedelsupphandlingar, säger Magnus Olsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.