Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Olivia Wigzell ny GD på Socialstyrelsen

20 augusti 2015
Olivia Wigzell blir ny generaldirektör för Socialstyrelsen den 1 oktober då hon ersätter Lars-Erik Holm som slutar.

Regeringen har i dag utsett Olivia Wigzell till ny generaldirektör för Socialstyrelsen. Hon är i dag generaldirektör för Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU.

– Vi tycker att vi har funnit en utmärkt person i Olivia Wigzell. Hon har en mycket lång och innehållsrik och CV, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström vid pressträffen där utnämningen offentliggjordes.

Olivia Wigzell själv tycker att det är en ära att bli chef för en så viktig myndighet som Socialstyrelsen.

– Det är med stor lust och spänning jag tar mig an uppdraget. Det är viktigt att Socialstyrelsen har ett högt förtroende och värnar om ett oberoende, säger Olivia Wigzell.

Hon tar över jobbet som generaldirektör den 1 oktober då den nuvarande generaldirektören Lars-Erik Holm slutar.

Olivia Wigzell har en lång erfarenhet av arbete med vård och folkhälsa då hon innan jobbet på SBU bland annat varit chef för enheten för folkhälsa och sjukvård vid Socialdepartementet liksom för enheten för utvärdering och uppföljning på Socialstyrelsen. Hon har även varit landstingsråd, politiskt sakkunnig och förbundssekreterare på Vårdförbundet.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.