Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nytt etikforum
har bemannats

3 september 2015
Sveriges Farmaceuters etikråd ersätts med ett nytt etikforum. Tre apotekare har haft ett första möte i Uppsala och lagt upp riktlinjerna för arbetet.

Det var vid Sveriges Farmaceuters senaste fullmäktigemöte i höstas som beslut fattades att skapa ett så kallat etikforum med syfte att ersätta etikrådet.

Den nya konstellationen har nu haft ett första fysiskt möte i Uppsala där man dragit upp riktlinjer för det inledande arbetet.

– I detta ingår regelbundna avstämningar per telefon och ett fysiskt möte per termin, säger Annika Nordén-Hägg, övergripande ansvarig och sammankallande i det nya forumet.

– Vi är inledningsvis tre personer och vi kommer var och en att försöka formera nätverk, jag själv kommer exempelvis att försöka inkludera tidigare etikrådsmedlemmar.

Förutom Annika Nordén-Hägg ingår från starten Kristin Wisell, apotekare och doktorand vid Uppsala universitet och Erik Fredholm, apotekare och apotekschef i Örebro och Karlskoga.

– För att stimulera till reflektioner och skapa debatt kommer vi att producera en blogg per månad. Vi funderar också på vägar att involvera etikforumet i universitetens handledarutbildning för praktikanter. Vi har dessutom målet att genomföra en något större aktivitet per år, men hur utformningen av dessa aktiviteter blir är ännu oklart, säger Annika Nordén-Hägg.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera