Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nysatsning på farmacistudenter

29 augusti 2016
Fackförbundet Sveriges Farmaceuter har anställt en studentansvarig och satsar stort på farmacistudenterna i höst. Det handlar lika mycket om att värva nya medlemmar som att ta tempen på framtidens farmaceuter.

Sveriges Farmaceuter har nyanställt Nathalie Ahnemark som studentansvarig och storsatsar på studenterna i höst.

– Jag jobbar ju uteslutande mot studenterna och det innebär att jag kommer att ha mer tid och resurser att vara ute på lärosätena och synas och hålla i aktiviteter jämfört med vad förbundet har gjort tidigare, säger hon.

Nathalie Ahnemark berättar att schemat är ganska späckat nu när universitetsterminerna precis drar igång.

– Exempelvis ska vi vara med på flera välkomstföreläsningar i Göteborg, Umeå och i Malmö. I Uppsala ska vi vara med under amöbaveckan som börjar nu och bland annat ska vi medverka på amöbamässan på torsdag där vi ska presentera oss för studenterna. Vi kommer också att vara med under amöbafesten och sponsra lite snittar och vara med ute bland studenterna. Jag är ju själv från Stockholm, men läste till civilekonom i Umeå, så det ska bli jättekul att få se studentlivet i Uppsala, säger hon.

Den nya satsningen på studenterna handlar mycket om att ta tempen på framtidens medlemskår för att hålla förbundet med i sin tid.

– Dels gör vi detta för att få in fler medlemmar, men också för att få bättre koll på vad potentiella och befintliga medlemmar vill ha av oss. Vid varje välkomstföreläsning frågar jag vilka studenterna skulle vilja ha som kom och gjorde en inspirationsföreläsning. Vi vill föra en dialog med våra medlemmar och potentiella medlemmar just för att man ska få vara med och påverka sitt medlemskap, säger hon.

Vid varje studieort söker Nathalie Ahnemark nu också efter studentambassadörer som kan hjälpa henne att hålla kontakten med studenterna.

– De blir som min förlängda arm ute på lärosätena och de kommer att få möjlighet att arrangera mindre aktiviteter själva, säger hon.

I Uppsala är hon till exempel redan igång och kommer att träffa studentrepresentanter för att planera aktiviteter inför hösten.

– Vi är på gång och håller på att skapa en god plattform för samarbete med studenterna och öppnar upp för möjligheter för dem att påverka, säger hon.

Studentaktiviteter och amöbafester i all ära, men det finns ju även en krass verklighet som möter studenterna så småningom och då märker de att ett medlemskap i Sveriges Farmaceuter kan vara en god hjälp, berättar Nathalie Ahnemark.

– Studenterna söker ju sommarjobb ute på apotek under sin utbildning och då använder sig många av våra karriärtjänster som CV-granskning och intervjuträning, men de har också frågor om lön och avtal som vi kan hjälpa till med. Sedan använder ju sistaårsstudenterna absolut våra karriärtjänster och särskilt lönerådgivningen är då viktig för dem, säger hon.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.