Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nyanlända får olycksfallsförsäkring

8 februari 2018
Olycksfallsförsäkring kommer att ingå för nyanlända medlemmar i Sveriges Farmaceuter.

Normalt kan personer som saknar svenskt personnummer inte teckna personförsäkringar i Sverige, men nu har Akademikerförsäkring tagit fram en olycksfallsförsäkring för nyanlända akademiker som är med i ett fackförbund som är anslutet till försäkringsbolaget. Försäkringen ska ingå som en gratis förmån i medlemskapet för exempelvis nyanlända farmaceuter.

Sveriges Farmaceuter är ett av förbunden som äger Akademikerförsäkring och har arbetat för att få till den nya förmånen.

– Tack vare att vi är delägare i Akademikerförsäkring kan vi påverka vilka försäkringar som erbjuds. Många nyanlända är studenter och har en särskilt utsatt ekonomi och det är därför viktigt att stötta dem. Sverige behöver fler farmaceuter och vi vill kunna hjälpa våra nyanlända medlemmar som bidrar till att uppnå det målet, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör för Sveriges Farmaceuter.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...