Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nya steg tas mot distansutbildning

16 december 2015
Uppsala universitet planerar för en ny receptarieutbildning på distans med preliminär kursstart 2019. Det campusbaserade programmet ska dock finnas kvar.

Som vi skrev tidigare i år har farmaceutiska fakulteten i Uppsala planer på att starta ett receptarieprogram på distans.

I våras gjordes en snabbutredning som kom till slutsatsen att en sådan utbildning bör starta, men att den nuvarande campusbaserade utbildningen bör finnas kvar.

I oktober utsågs en arbetsgrupp under ledning av Margareta Hammarlund Udenaes som ska arbeta vidare med utbildningens mål, innehåll, samordning med campusprogrammet med mera. Igår, tisdag, hade gruppen ett startmöte.

Ett så kallat intentionsbeslut kring den nya utbildningen väntas i augusti nästa år, och starten är preliminärt planerad till 2019.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.