Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ny lokalavdelning i Region Värmland: “Vi vill göra vår röst hörd”

11 november 2019
En grupp farmaceuter inom Region Värmland har bildat en ny facklig lokalavdelning. Till ordförande valdes apotekaren Jessica Hjert i Karlstad.

Fredagen den 8 november samlades en grupp medlemmar i Sveriges Farmaceuter för att starta upp lokalföreningen Region Värmland. Till ordförande valdes Jessica Hjert, apotekare på Läkemedelsenheten där cirka 30 farmaceuter är anställda.

– Vi vill göra vår röst hörd och komma närmare besluten. Vår verksamhet har växt mycket vilket gör att det finns fler och fler lokala frågor som rör oss, säger Jessica Hjert.

Några områden lokalavdelningen vill fokusera på framöver är till exempel lön och jourtillägg.

– Vi ligger rätt lågt jämfört med riket så det är något vi vill jobba med. Sedan har vi beredningsverksamhet här med helgjourer och vill titta närmare på den ersättningen, säger Jessica Hjert.

Hon var tidigare lokalt ombud på arbetsplatsen och gick en facklig utbildning tidigare i år där hon träffade andra farmaceuter i regionerna som bildat egna avdelningar.

– Då blev jag sporrad och peppad att ta tag i det här, säger hon.

Det blev också tydligt vad bristen på en lokalförening innebär när arbetsgivaren ville att facket skulle skriva på ett nytt flexavtal och det fick skrivas under av Sveriges Farmaceuter centralt i Stockholm i stället för lokalt i Värmland.

Personligen tog Jessica Hjert på sig rollen som ordförande eftersom hon tycker fackliga frågor är intressanta.

– Jag är väl en person som tycker saker ska gå rätt till helt enkelt.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.