Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ny akademikerförening på snabbväxande Apotea

15 juni 2018
Igår bildades den femte akademikerföreningen inom Sveriges Farmaceuters apotekssektion på Apotea i Morgongåva.

– Generellt sett uppfattar jag att vi är en nöjd skara farmaceuter inom Apotea, men det finns alltid saker som behöver omhändertas. Det känns bra att vi nu har en struktur att utgå från, säger Agnieszka Madej, nyvald ordförande i akademikerföreningen.

På Apotea finns strax över 50 farmaceuter, varav cirka 30 är medlemmar i Sveriges Farmaceuter.

Femton medlemmar deltog i det konstituerande årsmötet. Deltagare kom från både Lidingö och Morgongåva, som är företagets två huvudsakliga verksamhetsorter. Även i den nyvalda styrelsen finns båda orterna representerade.

– Det känns väldigt roligt att Sveriges Farmaceuter nu har lokal närvaro på Apotea. Det är väldigt bra för förbundet, främst för att medlemmarna kan få mer nytta av sitt medlemskap men även för att förbundet ska kunna dra erfarenheter inför framtiden kring vilka fackliga frågor som kan dyka upp hos nätbaserade aktörer, säger Daniel Skoglund, ansvarig för föreningsstöd och utveckling på Sveriges Farmaceuters kansli.

Han berättar att Apotea varit väldigt tillmötesgående när det gäller att möjliggöra för intresserade att delta i det konstituerande mötet.

Deltagarna har, baserat på ett utvecklingsavtal, kunnat genomföra både resa och möte på arbetstid. I det avtalet står bland annat att alla anställda inom apotek har rätt till fem timmars facklig information per år.

Fotnot: Sveriges Farmaceuter har sedan tidigare akademikerföreningar på Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek samt Lloyds Apotek.

Är du medlem i förbundet och intresserad av att engagera dig? Mejla daniel.skoglund@sverigesfarmaceuter.se.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.