Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nio farmaceuter
på nytt sjukhusapotek

18 januari 2016
Blekinge har nu tagit över sjukvårdens läkemedelsförsörjning i egen regi. Nio farmaceuter arbetar på den nya sjukhusapoteksfunktionen på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Landstinget Blekinge valt att övergå till att sköta sjukhusapotekstjänster i egen regi, efter att tidigare haft avtal med Vårdapoteket/Apotek Hjärtat/Apoex. Gunilla Skoog, utvecklingsdirektör på landstinget, har varit projektledare för förändringen.

Sedan årsskiftet är den nya organisationen på plats.

Det nya sjukhusapoteket på Blekingesjukhuset i Karlskrona, som är navet i det nya strukuren för läkemedelsförsörjning, har tolv personer anställda. Av dessa är nio farmaceuter, två assistenter och en tillförordnad chef på halvtid – Anders Bohlin.

De flesta farmaceuter är nyrekryterade, men apotekarna Stephan Schuhmeier och Britt-Marie Schuhmeier har flyttats över från landstingets patientsäkerhetsavdelnings läkemedelssektion.

Sjukhusapoteksverksamheten tillhör organisatoriskt Blekingesjukhusets verksamhetsområde medicinsk teknik.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.