Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nationell samordning ska ge fler önskad semester

12 december 2014
Kronans Apotek var bästa apotekskedja i Svensk Farmacis ”semesterranking”. Nu tar bolaget ytterligare steg för att fler ska få fyra semesterveckor i rad nästa sommar.

I Sveriges Farmaceuters semesterenkät var Kronans Apotek, som vi skrev i morse, den apotekskedja där flest farmaceuter (51 procent) fick fyra semesterveckor i rad i somras.

Kronan toppade också när det gäller andelen farmaceuter som fått semester enligt önskemål.

Mikael Kuylenstierna är chef för resurssamordning på Kronans Apotek.

– Vårt mål är att alla som vill ska få fyra sammanhängande veckor. Hittills har vi jobbat mycket med det här inom regionerna, och haft ett gott samarbete i frågan mellan apoteken och regioncheferna, säger han.

– Inför nästa sommarsäsong ska vi utöver det jobba mer gränsöverskridande och pussla på nationell bas. Om anställda exempelvis vill jobba på en annan ort än den vanliga under en period, kan det i sin tur ge möjlighet för andra att få sammanhängande semester.

Kommer er ”branschledande” notering på 51 procent att bli högre nästa år?

– Det tror jag absolut, säger Mikael Kuylenstierna.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.