Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Anställda inom prövningar flyttas

15 oktober 2012
Hela svenska MSD:s styrka med monitorer och assistenter inom kliniska prövningar flyttas i november över till CRO-bolaget Covance. 15 tjänster berörs.

Förändringen sker från den 1 november och har enligt Katrin Moeschlin, chef för den kliniska prövningsverksamheten på svenska MSD, övervägts och diskuterats internt en längre tid.

– Därför kommer detta inte som en överraskning för personalen, säger hon.

Varför gör ni det här?

– Bakgrunden är de stora vågrörelserna i vår pipeline. Med den här strategin får vi en mer flexibel bemanningssituation, säger Katrin Moeschlin.

Av de 15 som berörs är 11 kliniska prövningsmonitorer, varav några farmacevter. Övriga fyra är assistenter.

USA-baserade Covance är ett av världens största så kallade CRO-bolag, som genomför kliniska prövningar på uppdrag av läkemedelsindustrin.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.