Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Misstänkt corona-smitta på bioteknikföretag i Uppsala

27 februari 2020
Thermo Fisher Scientific i Uppsala håller stängt idag och personalen har fått order om att jobba hemifrån. Orsaken är att några anställda kan ha utsatts för smitta vid en resa.

De 700 anställda på det amerikanska bioteknikföretaget Thermo Fisher Scientific i Uppsala fick idag order om att jobba hemifrån på grund av misstanke om att några anställda smittats av coronaviruset under en resa.
Enligt Aftonbladet skickades följande meddelande ut till personalen natten till torsdagen:
”Vi har fått kännedom om att anställda på site Uppsala, Sverige kan ha blivit utsatta för smitta av coronavirus när de har rest. Personerna, som nu är hemma, har blivit testade och inväntar testresultat. Som en försiktighetsåtgärd, uppmanar vi våra anställda att arbeta hemma under torsdagen den 27 februari, medan vi utvärderar nästa steg. Om du inte mår bra, ska du som vanligt kontakta din läkare för att eventuellt testas. Vi kommer att tillhandahålla ytterligare information så fort som vi har mer upplysningar.”
– Det känns bra och säkert att företaget agerar så här, säger en anställd på företaget till SVT.
Thermo Fisher i Uppsala utvecklar och tillverkar diagnostiska tester för astma och allergi. Uppsala-delen av företaget är sprunget ur det som en gång var Pharmacia Diagnostics.
De anställda kommer att hållas informerade om läget under kvällen.

Här hittar du riktlinjer och länkar till mer information från Sveriges Farmaceuter >>

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.