Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Malmö högskola får utfärda receptarieexamen

28 januari 2016
UPPDATERAD KL 12:06 Enligt ett färskt beslut från Universitetskanslersämbetet får Malmö Högskola tillstånd att utfärda receptarieexamen.

Malmö Högskola fick bakläxa på sin ansökan med hänvisning till ”att aspekten lärarkompetens var otillfredsställande vad gäller lärarresurser i de farmaciinriktade ämnena”. I övrigt bedömdes ansökan som tillfredsställande.

– Vi skulle komma in med en plan att anställa tre lärare, och sen ytterligare tre. Vi har känt oss ganska övertygade att detta skulle gå igenom, säger Tommy Eriksson, farmacie doktor och programansvarig för receptarieutbildningen vid Malmö högskola.

Efter en kompletterad ansökan i december 2015 har nu alltså UKÄ ändrat sitt första beslut, och bedömer nu att ”Malmö högskola har de förutsättningar som krävs för att ge en receptarieexamen och att utbildningen uppfyller kraven i högskolelagen och de examensmål som anges i högskoleförordningen.”

Förutom Tommy Eriksson har en lärare inom samhällsfarmaci och en inom farmacevtisk kemi anställts. Lite längre fram anställs lärare inom områdena farmakologi, läkemedelskemi och klinisk farmaci.

– Vi tar in de första studenterna hösten 2016. Det blir 50 studenter som läser totalt 180 högskolepoäng under tre år, säger Tommy Eriksson till Svensk Farmaci.

 

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera