Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Lundbeck säger upp
mer än var sjätte anställd

20 augusti 2015
Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck kommer att säga upp cirka 1 000 av bolagets totalt 5 800 anställda.

Det är en konsekvens av det stora omstruktureringsprogram som offentliggjordes i går. Bolaget redovisade ett rörelseresultat på -4,8 miljarder danska kronor för det andra kvartalet 2015 och flaggade för att helårsresultatet kommer att sluta på cirka sju miljarder i förlust.
Uppsägningarna kommer att ske både i marknadsbolagen i Europa och på andra marknader, som bolaget skriver, liksom på huvudkontoret i Valby i Danmark.
– Jag skulle tro att omkring 300 anställda kommer att tvingas gå i Danmark. Vi vet ju inte riktigt hur det slutar innan det är färdigförhandlat, men i runda tal kommer en tredjedel av de 1 000 som måste gå vara i Danmark, där vi i dag har cirka 2 000 anställda, säger presschefen Mads Kronborg till nyhetsbyrån Ritzau Finans.
Hur omstruktureringen kommer att slå i Sverige är ännu oklart. Neddragningen i Lundbeck förväntas minska kostnadsmassan i bolaget med cirka tre miljarder danska kronor per år och kommer att få full effekt 2017.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.