Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Lundbeck omstrukturerar och sparkar upp till 160

10 juni 2020
Danska Lundbeck omstrukturerar sin forskning och utveckling och kommer att ta bort mellan 130 och 160 tjänster, de flesta i Danmark.

Det danska läkemedelsföretaget Lundbeck kommer att omstrukturera sin forskningsorganisation, något som kan resultera i att mellan 130 och 160 tjänster försvinner, varav cirka 100 i Danmark.

Johan Luthman, vice forskningschef på Lundbeck. Foto: Søren Svendsen.

Johan Luthman, vice forskningschef på Lundbeck. Foto: Søren Svendsen.

Ironiskt nog är detta ett led i företagets strategi ”Expandera och investera för att växa” och ska möjliggöra en förändrad pipeline i framtiden, enligt företaget.

– De föreslagna förändringarna kommer att göra det möjligt för oss att fullständigt genomföra vår strategi under de kommande åren och bygga om vår pipeline med innovativa program med stark potential att leverera mycket effektfulla behandlingar för patienter med sjukdomar i hjärnan. Genom detta kommer vi att stödja Lundbeck att bli det främsta företaget inom neurovetenskap globalt, säger Johan Luthman, vice forskningschef på Lundbeck.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.