Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Låst läge i avtalsförhandlingarna

1 december 2020
Avtalsförhandlingarna mellan Sveriges Farmaceuter och arbetsgivarparterna har dragit ut på tiden. Avtalet som skulle ha varit klart igår är fortfarande inte färdigt och läget beskrivs som låst.

Sveriges Farmaceuters avtal med arbetsgivarparterna Almega och Svensk Handel skulle ha varit färdiga senast i går den sista november. Men delegationerna sitter fortfarande och förhandlar.

– Läget är ganska låst, säger Martina Perzanowska, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.

Enligt uppgift till Svensk Farmaci introducerade arbetsgivarsidan nya yrkanden sent i förra veckan. Yrkanden som inte Sveriges Farmaceuters delegation kan acceptera.

– Vi möter ett hårt motstånd från en arbetsgivarsida som vill genomföra yrkanden som delegationen upplever som stora försämringar, säger Martina Perzanowska.

Trots de hårda förhandlingarna är stämningen i Sveriges Farmaceuters delegation god, enligt Martina Perzanowska.

– Delegationen är fortfarande vid gott mod, säger hon.

Att avtalet nu är försenat innebär inte att det är ett avtalslöst läge på arbetsmarknaden. Istället förlängs det gamla avtalet automatiskt och löper med sju dagars ömsesidig uppsägningstid.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera