Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Landstingsfarmaceuter möts i Karlskrona

14 maj 2018
Antalet landstingsanställda farmaceuter har ökat kraftigt på senare år. Idag samlas de i Karlskrona för att i två dagar nätverka och bland annat dryfta läkemedelsförsörjning i kristid, etikfrågor och EAHP:s statements om sjukvårdsfarmaci.

Den växande skaran landstingsanställda farmaceuter samlas måndag till tisdag för sitt årliga nätverksmöte. Denna gång är Karlskrona värdstad.

Passande nog är krig, kris och försvar en röd tråd i några av den första dagens programpunkter i den gamla örlogsstaden.

Eva Leth, doktorand och projektledare, föreläser om projektet Resursförstärkt läkemedelsförsörjning inför kris, höjd beredskap och krig. Helena Gustafsson, apotekare i Försvarsmakten, berättar om läkemedelshantering inom försvaret.

Minskad antibiotikaanvändning vid sårbehandling, “etik från Regeringskansliet till lunchrummet”, Region Skånes arbete med läkemedelssäkerhet och EAHP:s statements om sjukvårdsfarmaci står också på programmet.

Under tisdagen är programmet under förmiddagen uppdelat på fyra spår: uppföljning, information och utbildning, psykiatri samt klinisk farmaci.

Vi återkommer med en uppföljande artikel inom kort där vi intervjuar några av mötesdeltagarna.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Landstingsfarmaceuter möts i Karlskrona

  1. Anna skriver:

    Tyvärr för tråkigt program för att åka på dessa dagar. Inget nytänkande eller framtidsvisioner vad jag kunde se.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...