Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Läkemedelsverket
skapar ny GD-stab

11 mars 2014
Läkemedelsverkets generaldirektör har inte fått förlängt förtroende av regeringen och slutar senare i år. Men nu bygger verket upp en ny GD-stab bestående av fyra strateger och en beredningschef.

Verket söker nu en beredningschef, en omvärldsstrateg, en mediestrateg, en process- och kvalitetsstrateg samt en samverkansstrateg.

Den nya GD-staben kommer att sortera under verkets nya utvecklingsdirektör Eva Andersson, som rekryterades i höstas.

Mårten Forrest är pressansvarig på Läkemedelsverket.

Varför skapas en GD-stab i ett läge när generaldirektören snart ska sluta?

– Det här är något som har koppling till den förändrade styrelseformen för Läkemedelsverket där styrelsen försvunnit sedan i juni i fjol. Generaldirektören har fått större befogenheter och det kräver att vi stärker beredningsfunktionen. Det här är något som förberetts långt innan det blev klart att generaldirektören kommer att sluta, säger Mårten Forrest.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

4 svar till Läkemedelsverket
skapar ny GD-stab