Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Lämnar båten och drar till havs

20 november 2012
Läkemedelsverkets styrelseordförande Mats Larson har idag begärt att få avsluta sitt uppdrag. Bland verkets personal spekuleras nu om bakgrunden.

Mats Larson har idag lämnat in en begäran till Socialdepartementet om att entledigas från sitt uppdrag som Läkemedelsverkets styrelseordförande.

Han lämnar uppdraget den 28 februari 2013.

– Det är naturligt för mig att lämna över nu. Jag stannar aldrig mer än fyra till fem år på ett jobb eller ett uppdrag. Det är nyttigt både för mig och för de verksamheter där jag har verkat att inte stanna längre, säger Mats Larson enligt information på Läkemedelsverkets intranät.

Han kommer enligt informationen att fortsätta med vissa styrelseuppdrag, men vill i framtiden ägna mer tid till havs. Redan i december ska ha segla till Brasilien.

På Läkemedelsverket spekuleras nu huruvida något annat ligger bakom Mats Larsons beslut.

– För mig som har sett den destruktiva processen på Läkemedelsverket från insidan så är det svårt att tro att detta inte i själva verket är ett beslut som är påtvingat uppifrån. Kanske har Socialdepartementet äntligen vaknat upp, säger en anställd på Läkemedelsverket till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera