Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kurs för nyanlända apotekare igång

23 februari 2018
En förberedande kurs inför kunskapsprovet för nyanlända apotekare startade i januari. En av lärarna är Sveriges Farmaceuters tidigare ordförande Thony Björk.

Som Svensk Farmaci skrivit om flera gånger tidigare finns det kritik mot kunskapsproven som krävs för att nyanlända farmaceuter ska få svensk yrkeslegitimation då det är relativt få som har klarat proven.

I januari startade en kurs som förbereder inför provet. Kursen genomförs av företaget Academicum i samarbete med avdelningen för uppdragsutbildning på Uppsala universitet och är beställd av Arbetsförmedlingen.

– Det är en kurs i yrkessvenska där vi använder oss av studieunderlag inför kunskapsprovet. Så istället för en vanlig bok i svenska läser deltagarna böcker om farmaci, säger Agneta Wallin, verksamhetsansvarig på Academicum.

Läraren är inte heller en vanlig svensklärare utan disputerad i biokemi. Dessutom undervisar Sveriges Farmaceuters tidigare ordförande apotekaren Thony Björk två eftermiddagar i veckan.

Kursen pågår i 13 veckor och har 10 deltagare. Än så länge finns den bara i Stockholm.

– Det är första gången den hålls, när den har utvärderats hoppas vi på att den kommer att genomföras igen, säger Agneta Wallin.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera