Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kronan ber om ursäkt för mejl

25 november 2015
Kronan ber om ursäkt för det mejl om julbord som regionchefen för södra Skåne skickat ut. Det är varje apotekschefs sak att avgöra frågan om julbord eller inte, enligt informationsdirektör Andreas Rosenlund.

– Vi ber om ursäkt för det mejl som Regionchef Skåne Syd skickat ut, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek, apropå vår tidigare artikel om julbord för apotekspersonal på Kronan i södra Skåne.

– Mejlet är olyckligt formulerat och kan lätt missförstås. Det finns inget generellt förbud mot julbord på Kronans Apotek, men vi måste vara kostnadsmedvetna och väga julfirande, julgåvor etcetera mot hur våra apotek presterar. Det är varje apotekschef sak att avgöra vad som är rimligt, om man går ut, träffas hemma eller gör något annat tillsammans. Men något generellt förbud för julfirande baserat på ekonomiskt utfall finns inte, säger Andreas Rosenlund.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

4 svar till Kronan ber om ursäkt

 1. Apotekaren skriver:

  Tycker det är förkastligt att ni hänger ut regionchefen på detta vis i artikeln. Hen har agerat i förhållande till riktlinjer från Kronans centralt och ska inte behöva uppleva en häxjakt av detta slag. Rent ut sagt förjävligt!

  • Reza skriver:

   Det var det dummaste jag hört. Ska en chef inte kunna stå för hur han/hon har agerat? har tidningar / facket till uppgiftt skydda en “stackars chef” som är välavlönad men har agerat otroligt inkompetent och korkat? Om chefen agerat enligt “riktlinjer från Kronan centralt” är det ju en ännu större skandal men så är det TACK OCH LOV inte och det bekräftas av Anderas Rosenlunds kommentar! Och varför har ingen annan regionchef agerat som den här chefen i så fall. Nej, lägg ned. Chefen har gått över sina befogenheter och det äe BRA att Svensk Farmaco och Dagens Apotek skriver om det här, den här branchen behöver granskning! Fortsätt granska avarter i branchen utan silkesvantar!

 2. Undrande skriver:

  Var är regionchefen uthängd? Jag kanske ha missat något här

 3. guldbyxa skriver:

  Kan vara en god idé att blicka upp i organisationen. Förtroende för verksamheten är nog få som har…lupp krävs för att hitta folk med vettig branschkompetens å erfarenhet.
  Detta är bara toppen på isberget tyvärr….