Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Krav på bättre information

20 november 2012
SACO-föreningen på Läkemedelsverket vill nu att arbetsgivaren förklarar avsikten med översynen av chefsförordnandena på myndigheten.

Som Svensk Farmaci skrev förra veckan finns planer på att låta chefsförordnanden förlängas endast ett år på Läkemedelsverket.

Praxis har tidigare varit tre år.

Regeln ska gälla tills ett antal upphandlade chefskonsulter slutfört en översyn av chefsförordnandena.

Enligt Dag Isacson, ordförande i SACO-föreningen på Läkemedelsverket, har föreningens styrelse fått många frågor från chefer som är oroliga och undrande över vad förslaget betyder.

– Många av våra medlemmar förstår inte de positiva effekterna av det här. Det är viktigt att arbetsgivaren går ut med tydlig information till samtliga chefer och förklarar vad som är avsikten med översynen och tidsplanen för detta, säger han.

Ett brev med denna innebörd har nu skickat till arbetsgivaren och publicerats på SACO-föreningens hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera