Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kortlivad som LV-direktör

8 september 2014
Apotekaren Eva Anderssons tid i Läkemedelsverkets ledningsgrupp blev kortvarig – knappt tio månader. Nu slutar hon och väntas få andra uppgifter på verket.

Det var i höstas som Läkemedelsverket rekryterade apotekaren Eva Andersson till en nyinrättad tjänst som direktör för verksamhetsutveckling med plats i ledningsgruppen. Hon började på jobbet den 18 november i fjol.

En av hennes uppgifter var att bygga upp en ny GD-stab.

Enligt Mårten Forrest, pressansvarig på Läkemedelsverket, är anledningen att hon slutar redan nu att hennes uppdrag att bygga upp en sådan stab är slutfört.

Den informationen har också kommuniceras internt på verket.

I den annons som föregick rekryteringen framgår dock, enligt vad Svensk Farmaci erfar, att tjänsten som direktör för verksamhetsutveckling inte var av temporär karaktär.

Vilka nya uppgifter som Eva Andersson kommer att få på Läkemedelsverket är ännu oklart, enligt Mårten Forrest.

Eva Andersson har tidigare bland annat varit statens utredare av läkemedelsförsörjningen i kristid, biträdande driftchef på Apoteket AB och ledamot i regeringens välfärdsutvecklingsråd.

Det stormade kring henne under hennes period som generalsekreterare för branschföreningen Sveriges Privattandläkarförening. Läs mer i vår tidigare artikel här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.