Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Jakob Rasch är årets student

26 september 2016
Apotekarstudenten Jakob Rasch, som varit med och påverkat utvecklingen av det nya apotekarprogrammet i Uppsala, belönas med priset Årets Farmacistudent som i år delas ut för andra gången.

Jakob Rasch studerar på tionde och sista terminen av apotekarprogrammet vid Uppsala universitet.

Han får priset för sitt ”oförtröttliga arbete för att informera, inspirera och rekrytera unga till farmaceututbildningen och för sitt stora engagemang inom Uppsala universitet och den Farmaceutiska Studentkåren i Uppsala”.

– Vad roligt att jag får pris! Jag visste ingenting om utbildningen när jag började. Jag halkade in på ett bananskal men blev helt såld och har jobbat för att fler ska få upp ögonen för den här mångsidiga och användbara utbildningen, säger han i ett pressmeddelande från Sveriges Farmaceuter.

Han har haft flera uppdrag inom Farmacevtiska studentkåren, bland annat vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor och ordförande för den farmaceutiska ambassadörsgruppen.

Han har också som studeranderepresentant varit med och utvecklat det nya apotekarprogrammet i Uppsala. Läs mer om det nya programmet här.

Nu är Jakob Rasch inne på sin tionde och sista termin och gör sin praktik på apotek.

Priset Årets Farmacistudent, som delas ut av Sveriges Farmaceuter, instiftades 2015 för lovvärda insatser inom det farmaceutiska utbildningsområdet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.