Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ny ansökan men ingen kursstart i höst

16 mars 2015
Malmö Högskola har efter UKÄ:s avslag i höstas skickat in en förnyad ansökan om att få starta en receptarieutbildning. Men det blir sannolikt inte någon start till hösten.

Som Svensk Farmaci skrev i december beslutade Universitetskanslerämbetet, UKÄ, i höstas att avslå Malmö Högskolas första ansökan om att få starta en receptarieutbildning.

I en uppföljande artikel berättade dock Tommy Eriksson, adjungerad professor vid Lunds universitet och ansvarig för ansökan, att högskolan avsåg att ”snarast” ta fram en ny ansökan.

Nu bekräftar han att en ny ansökan har skickats in.

– Vi skickade in ny ansökan före nyår och har inte hört något än från UKÄ. Det känns osannolikt med start som planerat höstterminen 2015, säger han.

Häromveckan kunde vi i några artiklar berätta att en ny receptarieutbildning istället startar 29 mil åt nordost vid Linnéuniversitetet i Kalmar i höst.

Det handlar om en uppdragsutbildning som de tre största apotekskedjorna i landet står bakom.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera