Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Inga personalenkäter

18 juni 2013
De löpande, mindre medarbetarundersökningar som gjordes på Läkemedelsverket i fjol har slopats. Och höstens planerade större personalenkät har skjutits fram i tiden – till våren 2014.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Läkemedelsverkets medarbetarundersökningar de senaste åren visat ett begränsat förtroende för verksledningen.

På initiativ från den tidigare HR-chefen på Läkemedelsverket, Eva-Britt Örtegren, genomfördes i fjol tre mindre medarbetarundersökningar, så kallade temperaturmätare, genom elektroniska enkäter.

Syftet var att löpande följa verkets förändringsarbete.

Men tidigare i år fick personalen beskedet att det inte blir några sådana enkäter i år, eftersom en stor medarbetarundersökning var planerad till hösten 2013.

Men nu har även den större medarbetarundersökningen skjutits framåt i tiden – till våren 2014. Det meddelades på ett chefsmöte nyligen.

I år blir det med andra ord ingen medarbetarundersökning alls på LV.

Thomas Ekvall är HR-chef på Läkemedelsverket sedan cirka tre månader.

– I en medarbetarundersökning är det en sak att fylla i formuläret, men det stora och krävande är efterarbetet. I år satsar vi både på arbetsmiljöutbildning för chefer och ledarutvecklingsinsatser för alla chefer från lednings- till gruppchefsnivå. Dessutom gör vi en så kallad 360-analys av chefsarbetet. Att lägga en stor medarbetarundersökning ovanpå detta blir för mycket, vi vill inte ta livet av våra chefer, säger han.

– Det kan också lätt uppstå en viss enkättrötthet. På andra större arbetsplatser är det vanligt att man gör medarbetarundersökningar vartannat år.

Läkemedelsverkets ledning har fått kritik i tidigare medarbetarundersökningar, kritik som läckt till media. Har slopandet av personalenkäter i år ingen koppling till detta?

– Nej, absolut inte, säger Thomas Ekvall.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till Inga personalenkäter


Annonsera och prenumerera