Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Högt söktryck i Malmö

2 maj 2016
Många har sökt till den nya receptarieutbildningen på Malmö högskola som startar i höst. Förra veckan hölls ett referensgruppsmöte.

Den nya receptarieutbildningen på Malmö högskola börjar ta form och intresset att söka utbildningen har varit stort. 2,6 personer per studieplats har sökt utbildningen inför starten i höst.

Förra veckan hölls ett referensgruppsmöte på högskolan där arbetsgivar- och professionsföreträdare deltog.

Clary Holtendal, professionsutvecklare på Sveriges Farmaceuter, deltog för förbundets räkning.

– Man får ett intryck av en utbildning präglad av nybyggaranda och korta beslutsvägar där man tydligt matchar arbetsmarknadens behov. Profileringen är tydligt mot apotek men det finns även en liten klinisk touch, utbildningen vill förmedla en övergripande kunskap om sjukvårdens strukturer, säger hon.

Läs mer om den nya utbildningens innehåll på Malmö högskolas webbplats.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera