Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Gotland satsar
på klinisk farmaci

3 mars 2016
Region Gotland har fastanställt en apotekare, Emma Hargeby, som huvudsakligen ska jobba med klinisk farmaci.

Det innebär att regionen har två apotekare anställda, Monika Westermark som är chefsapotekare och Emma Hargeby som fått den nya tjänsten. Hon har tidigare arbetat i Landstinget i Uppsala län. Dessutom jobbar två receptarier med läkemedelsservice inom regionen.

– Vi har länge velat få till denna tjänst, men det har varit segt och svårt med ekonomin. Därför är vi väldigt glada att det nu blivit verklighet, säger Monika Westermark som själv i sin roll som chefsapotekare bland annat jobbar med uppföljning, upphandlingsfrågor, statistik och med läkemedelskommittén.

Emma Hargebys tjänst har tidigare varit en projektanställning men har nu alltså övergått till fast tjänst. Hennes uppgift är till stor del att genomföra läkemedelsgenomgångar.

Hur arbetstiden ska fördelas är ännu inte helt fastställt, utan kommer att beslutas under mars.

Troligen kommer en större del av tiden läggas inom slutenvården samt en fast andel för de vårdcentraler som finns inom regionen. Tid planeras också att läggas på den läkemedelsbesparingssatsning som pågår, samt för utbildningar med mera.

Region Gotland är formellt en kommun med ett utökat ansvar för uppgifter som normalt hör till landstingen. Därför har Monika Westermark och Emma Hargeby möjlighet att titulera sig både kommunapotekare och landstingsapotekare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera