Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fullt hus på
studiecirklar för nyanlända

6 oktober 2017
Apotekaren Lars Rönnbäck har dragit igång studiecirklar för nyanlända farmaceuter inom ramen för Sveriges Farmaceuters projekt Senna. Snart väntar även seminarier i Göteborg och Malmö. Intresset är mycket stort och många aktiviteter är fulltecknade.

Lars Rönnbäck, apotekare med lång erfarenhet från såväl läkemedelsindustrin som apotekssektorn, leder studiecirklarna och seminarierna.

– Syftet är att ge en god kunskap om hur den svenska läkemedelssektorn som helhet ser ut, oavsett var man är intresserad av att sedan arbeta, säger han.

Studiecirklarna sker i Sveriges Farmaceuters lokaler i centrala Stockholm och består av fem träffar med olika inriktning, exempelvis apotek, läkemedelsindustri och myndigheter. Gäster från de olika sektorerna medverkar. Två av de fem träffarna är nu genomförda i den första studiecirkeln.

– Det känns som att intresset är stort, de nyanlända är mycket aktiva och ställer frågor. Språket är inget större problem. Många är av naturliga skäl intresserade av konkreta tips om hur man får jobb. Ofta bubblar det upp synpunkter på processen mot svensk yrkeslegitimation, men det här är inte rätt forum för den diskussionen, säger Lars Rönnbäck.

Mötena sker på onsdagskvällar nu i oktober, och i november-december är en andra studiecirkel planerad. De som genomgått studiecirklarna får ett kursintyg förutsatt att man medverkar vid minst fyra tillfällen.

Förbundet anordnar också seminarier med liknande inriktning i Göteborg och Malmö. I Göteborg kommer det att ske i Astra Zenecas lokaler i november och i Malmö på apoteket Lejonet i december. Dessutom anordnas studiebesök på ett antal arbetsplatser inom ramen för Sennaprojektet.

– Intresset har varit väldigt stort och många av aktiviteterna är redan fulltecknade, säger Bernt Jakobson, projektledare för Senna på Sveriges Farmaceuter.

Läs mer om aktiviteterna i Sennaprojektet på Sveriges Farmaceuters hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.