Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fortsatta protester mot
låg värdering av Stockholm

16 oktober 2017
Statsråden Annika Strandhäll och Ann Linde har skrivit ett öppet brev till EU-kommissionen där de kritiserar den värdering av anbuden som gav Stockholm bottenbetyg för föreslagna lokaler.

Som vi skrivit tidigare har EMA värderat det svenska anbudet att få ta över myndigheten lågt, bland annat när det gäller föreslagna lokaler, vilket lett till att Sverige framfört protester på ett möte för EU-ambassadörer i Bryssel. EU-kommissionen har integrerat EMA:s värdering i beslutsunderlag som har distribuerats till medlemsländerna och där kommissionens mer övergripande värdering också ingår.

Nu har socialminister Annika Strandhäll och EU-minister Ann Linde skrivit ett brev till EU-kommissionen, där man protesterar mot värderingen. De menar bland annat att anbudet visst möter alla specificerade kriterier, man anser bland annat att påståendet i den tekniska utvärderingen att byggnaden inte är tillräckligt stor är felaktigt.

Brevet kan läsas i sin helhet här.  

Trots motgångarna kampanjar regeringen fortsatt för det svenska anbudet. Näringsminister Mikael Damberg besöker idag Estland och Lettland med syfte att övertyga regeringsrepresentanter om att Sveriges kandidatur är den bästa.

Läs den svenska EMA-kampanjkoordinatorn Christer Asps svar på kritiken i vår tidigare artikel här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera