Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fortsatt lågt
intresse från industrin

10 mars 2014
Även i år lyser de stora läkemedelsföretagen med sin frånvaro på farmaceutstudenternas arbetsmarknadsdagar i Uppsala och Göteborg. Astra Zeneca kommer i år – men bara för att göra en specifik rekrytering.

I fjol deltog för första gången inget av de stora internationella läkemedelsbolagen vid farmaceutstudenternas arbetsmarknadsdagar Pharmada i Uppsala och Alarm i Göteborg.

Så sent som 2011 deltog fem internationella läkemedelsbolag – Actavis, Baxter, Astra Zeneca, Novartis och Lilly – på Pharmada-dagen.

Årets Pharmada i Uppsala genomförs på torsdag och Alarm i Göteborg i morgon tisdag.

Astra Zeneca finns representerade på båda ställena i år – men bara för att utföra intervjuer inför en specifik rekrytering.

Bolaget söker en apotekare som väntas bli legitimerad under sommaren 2014 för en försäljningsinriktad tjänst med bas i Jönköping.

Sandra Ingel är projektledare för årets Pharmada.

– Vi har verkligen försökt få med läkemedelsbolagen, men tråkigt nog verkar det dödfött. Deras behov verkar inte vara jättestort i nuläget, till skillnad från apoteksbranschen. I de fall läkemedelsbolagen över huvud taget svarar på frågan hänvisar man ofta till att man i första hand söker ingenjörer eller andra kompetenser. Astra Zeneca tackade först nej, men återkom senare angående den specifika rekryteringen av en apotekare, säger Sandra Ingel.

Pharmada har i år preliminärt 30 utställare, mot 38 i fjol.

Ervin Alic, rekryteringsansvarig på Sveriges Farmaceuter, tycker ändå att det är positivt att Astra Zeneca valt att göra anställningsintervjuer under arbetsmarknadsdagarna.

– Jag tror att det är ett smart drag att, som Astra Zeneca, göra intervjuer inför konkreta rekryteringar. Många möten under sådana här dagar utmynnar annars i ett “läs mer på vår hemsida”. Många utställare genomför visserigen kontaktsamtal men det betyder inte alltid att det finns några lediga jobb.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.