Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Första kullen utländska farmaceuter i mål i Uppsala

30 maj 2018
Den första gruppen av apotekare och receptarier med utländsk utbildning som gått den nya kompletteringsutbildningen i Uppsala har nu avslutat sina studier vid universitetet.

Deltagarna har läst en termin med teoretiska kurser och genomgår sex månaders verksamhetsförlagd utbildning, för att sedan kunna söka svensk legitimation hos Socialstyrelsen.

Häromveckan avslutade de sin studietid i Uppsala och tackades av vid en ceremoni på universitetet.

Deltagarna har nu återvänt till sina praktikapotek för att slutföra sin verksamhetsförlagda utbildning. Under sommaren kan de sedan ansöka om svensk legitimation hos Socialstyrelsen.

– Under avslutningen knöts det föregående året ihop, samtidigt som det blickades framåt mot framtidens utmaningar och de nya jobb som väntar på dem som legitimerade apotekare eller receptarier, säger Shima Momeni, koordinator för kompletteringsutbildningen.

I Svensk Farmaci nr 3/18 i juni uppmärksammar vi några relativt nyanlända farmaceuter från länder utanför EU/EES som fått jobb i den svenska läkemedelssektorn.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera