Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Forskande receptarie från Strängnäs siktar på riksdagen

3 maj 2018
Om Kristdemokraterna ökar antalet röster i Södermanlands län med cirka 2 000 i höstens riksdagsval, tar receptarien Pia Steensland plats i den lagstiftande församlingen.

I vår genomgång av apotekare och receptarier som kandiderar till riksdagen i förmiddags missade vi en – kristdemokraten och Strängnäsbon Pia Steensland. Vi har nu kompletterat den tidigare artikeln.

Pia står som nummer två på KD:s riksdagslista i Södermanlands län efter partiledaren Ebba Busch Thor, men är de facto toppkandidat.

– Kristdemokraterna har för närvarande inget mandat i Sörmland, det saknades ungefär 2 000 röster i förra valet. Men om vi tar ett mandat i länet i höst blir det jag som kommer in i riksdagen, säger Pia Steensland till Svensk Farmaci.

En förutsättning för detta är förstås att Kristdemokraterna klarar riksdagsspärren på fyra procent.

Pia Steensland, 46, är receptarie i botten, och har 2002 disputerat hos Fred Nyberg vid Uppsala universitet.

– Jag är idag docent vid Karolinska institutet och forskar inom området alkoholberoende. Just nu är jag dock tjänstledig därifrån på 80 procent och arbetar som handläggare på KD:s riksdagskansli med inriktning på vård- och omsorgsfrågor, berättar hon.

Pia Steensland är även ledamot i Strängnäs kommunfullmäktige och i kommunens barn- och utbildningsnämnd.

Läs en längre intervju med Pia Steensland i Svensk Farmaci nr 3 i juni.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...