Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Förbundet: Var är alla hjältar?

2 oktober 2018
Inte en enda nominering har kommit in till utmärkelsen Årets arbetsmiljöhjälte. Nu skickar Sveriges Farmaceuter ut en efterlysning.

Årets arbetsmiljöhjälte utsågs för första gången förra året med syftet att uppmärksamma en person som gjort något extra för att skapa en bra arbetsmiljö.

Det kan handla om en apotekare eller receptarie som till exempel vågat säga ifrån när det varit så stressigt att det inte ens funnits tid att gå på toaletten. Eller som sagt stopp när medarbetare tvingats arbeta ensamma på kvällarna och varit rädda för att bli rånade.

Utmärkelsen delas ut i samband med Skyddsombudens dag den 24 oktober och tiden för att nominera går ut om en vecka. Men än så länge har inte en enda nominering kommit in.

– Arbetsmiljö är en av de viktigaste frågorna för våra medlemmar, och därför är det viktigt att de som jobbar för att få bättre arbetsmiljö känner att de uppskattas. Jag är säker på att det finns många hjältar ute på arbetsplatserna, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Vinnaren får utöver äran 3000 kronor. Läs mer om hur det går till att nominera en arbetsmiljöhjälte på förbundets hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera