Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Förbundet siktar
på treårigt avtal

31 mars 2017
Parterna inom industrin har kommit överens om ett nytt avtal. Baserat på detta siktar Sveriges Farmaceuter nu på ett treårigt avtal i de pågående avtalsförhandlingarna inom apotek.

Avtalet löper på tre år och innehåller ett löneökningsutrymme på 2 procent per år, plus en ökad avsättning till delpension/flexpension.

– Detta innebär att övriga parter på svensk arbetsmarknad nu har fått ett riktmärke för sina förhandlingar. För oss i Sveriges Farmaceuter innebär industrins avtal att vi i de pågående förhandlingarna om nya apoteksavtal med Svensk Handel respektive med Almega kommer att ta sikte på ett treårsavtal, säger förbundets förhandlingschef Christer Borg.

– Just nu har vi inte fått så mycket mer information om innehållet i industrins avtal, men vi kommer att få information genom Sveriges Ingenjörer inom kort och då kan vi få en helhetsbild av innehållet, säger Christer Borg.

Mer information finns på Sveriges Ingenjörers hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.