Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Thony Björk JO-anmäler Socialstyrelsen

2 april 2012
Sveriges Farmacevtförbunds ordförande Thony Björk JO-anmäler Socialstyrelsen för de långa handläggningstiderna för att utfärda yrkeslegitimationer, något som bland annat drabbar nyexaminerade farmacevter. NY VERSION 16.41

Som Svensk Farmaci skrev häromveckan tar Socialstyrelsen i nuläget uppemot tio veckor på sig för att utfärda legitimation till nyexaminerade farmacevter.

Det gör att nyexaminerade som fått jobb på apotek inte kan skriva på recept.

Förbundet har kontaktat Socialstyrelsen i frågan, men anser inte att myndighetens svar är tillfredställande, se artikel länkad nedan.

Därför har förbundsordförande Thony Björk nu valt att JO-anmäla Socialstyrelsen.

Problemet gäller även andra yrkeskategorier. Därför har Thony Björk tillsammans med förbundsordförandena i sju andra Sacoförbund även skrivit en debattartikel i frågan.

”Det är inte rimligt att unga akademiker inom 21 reglerade yrken i sjukvården inte ska kunna börja arbeta samtidigt som behovet av dem är stort. En JO-anmälan i ärendet har därför lämnats in”, skriver ordförandena i inlägget.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.