Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fler studenter väljer förbundet

5 oktober 2016
Sveriges Farmaceuters satsning på ökad närvaro på lärosätena bär frukt. Förbundet fick 74 nya medlemmar i september.

Efter en tid med en stagnerande medlemsutveckling pekar siffrorna nu uppåt för förbundet. 74 nya medlemmar, främst studenter, tillkom under september.

– Det finns två förklaringar. Dels har vi satsat på ökad närvaro på lärosätena, där vi visar upp oss och sprider vårt budskap. Studenterna är vår viktigaste målgrupp när det gäller nyrekrytering av medlemmar. Men vi driver också ett kvalitetsarbete där vi aktivt kontaktar medlemmar och har en dialog kring vad man förväntar sig av oss som förbund, säger Martin Götherström, marknadsansvarig på förbundet, på telefon från Malmö där han och kollegan Nathalie Ahnemark idag träffar receptariestudenter.

Sveriges Farmaceuter tillhör Sacofederationens mindre förbund med en medlemskader på knappt 7 000 personer.

– Det här är ett tydligt trendbrott. September brukar av förklarliga skäl tillhöra de månader då vi rekryterar flest nya studenter, men en normal septembermånad handlar det kanske om 30-35 nya, säger Martin Götherström.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera