Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Obesvarade
frågor om flytt

3 november 2016
Cecilia Widegren (M) har ställt skriftliga frågor till två statsråd mot bakgrund av att så få av e-hälsomyndighetens anställda vill flytta till Kalmar. Samtidigt kommer signaler på att fler medarbetare än vad som tidigare sagts kan få stanna i Stockholm.

Riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) refererar i två skriftliga frågor till statsråd de uppgifter som vi skrev om förra veckan: Endast 5-10 medarbetare väntas följa med när e-hälsomyndigheten omlokaliseras till Kalmar.

Widegren undrar bland annat vilka konkreta åtgärder som civilminister Ardalan Shekarabi (S) avser att vidta så att omlokaliseringen av ehälsomyndigheten inte riskerar att försena riksdags- och regeringsbeslut på ehälsoområdet.

Hon har också ställt följande skriftliga fråga till sjukvårdsminister Gabriel Wikström med den retoriska rubriken ”E-hälsovision och patientsäker läkemedelshantering utan medarbetare?”:

”Vilka konkreta åtgärder avser statsrådet att vidta nu för att säkra kvaliteten och inte tappa tempo med e-hälsovisionen 2025 samt genomförandet av bland annat patientsäker digitaliserad läkemedelshantering i samband med omlokalisering av E-hälsomyndigheten?”

Frågorna skulle varit besvarade av respektive statsråd senast igår.

Men enligt uppgifter på riksdagens hemsida har frågesvaren försenats och kommer nu att levereras senast den 9 november.

Enligt trovärdiga uppgifter till Svensk Farmaci finns signaler på att regeringen kan tänkas låta fler av myndighetens anställda stanna kvar i Stockholm än vad det ursprungligen var tänkt.

Enligt vår uppgiftslämnare ska det handla om att ett 50-tal medarbetare erbjuds att bli kvar i Stockholm, mot tidigare angivna 30-40.

Svensk Farmaci har dock inte fått uppgiften bekräftad med hänvisning till pågående förhandlingar.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera