Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Farmaceuter firas globalt

25 september 2014
I dag, den 25 september, infaller den Internationella farmaceutdagen. Sveriges Farmaceuter vill framöver satsa på fler aktiviteter under dagen i samarbete med andra aktörer.

Den internationella farmaceutdagen är sedan fyra år tillbaka ett initiativ från den internationella farmacifederationen FIP, som uppmanar sina medlemsorganisationer att lyfta fram farmaceuternas bidrag i samhället.

Dagen till ära lanseras i år exempelvis i Portugal en årslång kampanj för bättre läkemedelsanvändning via apoteken.

I Zimbabwe firar många av landets apotekare i dag genom en manifestation på Africa Unity Square i Harare, följd av tal och intervjuer i media, skriver FIP i ett pressmeddelande.

FIP har i år tagit fram en mikrosajt på Twibbon där man kan pryda sin profilbild på Facebook eller Twitter med loggan för den internationella farmaceutdagen.

FIP uppmanar också farmaceuter över hela världen att skicka in bilder på hur man uppmärksammat dagen.

I Sverige har Sveriges Farmaceuter sedan några år infört traditionen att offentliggöra vem som fått utmärkelsen Årets Farmaceut på den Internationella farmaceutdagen. I år gick priset till apotekaren Linda Grahn i Piteå.

Förbundet har ambitionen att i framtiden ta vara på dagen ytterligare.

– Vi hoppas kunna utveckla nya aktiviteter under den här dagen, kanske i samarbete med aktörer som Farmaceuter utan Gränser och studentkårerna. En annan idé är att skapa aktiviteter i hela landet denna dag via våra regionsamordnare. Vi tar gärna emot förslag på aktiviteter från våra medlemmar, säger Thony Björk, ordförande för Sveriges Farmaceuter.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.