Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Falskt alarm: Ingen smitta på Läkemedelsverket

10 mars 2020
Det provsvar som igår visade att en medarbetare vid Läkemedelsverket i Uppsala var smittad av det nya coronaviruset var felaktigt, enligt myndigheten.

Smittskyddsenheten i Region Uppsala meddelade Läkemedelsverket igår eftermiddag att det prov från den anställde som tidigare visade positivt svar blivit kontaminerat av ett annat prov i hanteringen. Personen i fråga är alltså inte smittad av coronaviruset, meddelar myndigheten nu.

– Vi är naturligtvis lättade över detta. Jag tror att alla kan förstå att detta medförde en stor anspänning för våra medarbetare. Det är såklart beklagligt att sådant händer i ett skede som detta, men våra egna insatser och vårt samarbete med Region Uppsala fungerade mycket bra, säger Läkemedelsverkets generaldirektör Catarina Andersson Forsman i ett pressmeddelande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.