Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fackförbund kritiserar Region Uppsala

10 december 2019
Den fackliga organisationen Saco, där Sveriges Farmaceuter ingår, kräver Region Uppsala på skadestånd för att facket inte fick vara med vid upphandlingen av engångsmaterial från Apotekstjänst.

Den fackliga paraplyorganisationen Saco, där Sveriges Farmaceuter ingår, har gjort en förhandlingsframställan gentemot Region Uppsala. Nio fackförbund i Uppsala kritiserar gemensamt regionen för att de inte fått vara med och påverka upphandlingen av engångsmaterial till vården, rapporterar SVT Uppsala.

Sveriges Farmaceuters Saco-förening i Region Uppsala har ställt sig bakom förhandlingsframställan. De har också gett Saco-rådet fullmakt att driva förhandlingen, enligt Josefin Jädernäs, som är ordförande i Sveriges Farmaceuters Saco-förening Region Uppsala.

Regionen kan ha brutit mot medbestämmande- och arbetsmiljölagen anser Saco-rådet.
– Man har inte låtit fackförbunden, som man har kollektivavtal med, vara med och påverka vid upphandlingen, säger Knut Bodin, ordförande i Saco-rådet i Uppsala till SVT.

Region Uppsala har inte kommenterat förhandlingsframställan.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.