Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

E-hälsomyndigheten flyttas till Kalmar

14 juni 2016
E-hälsomyndigheten, som nyligen flyttat till nya lokaler i Stockholm, omlokaliseras till Kalmar. Det beskedet lämnade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi nu på eftermiddagen, och personalen har informerats. Beskedet blev chockartat för många av de anställda, säger Emmilie Gross, ordförande i den lokala akademikerföreningen.

Det var vid en presskonferens på E-hälsoinstitutet i Kalmar som statsministern lämnade nyheten.

– Staten tar sitt ansvar för att Sverige ska hålla ihop, sa han.

Omlokaliseringen omfattar cirka 100 av 140 tjänster på myndigheten.

– Det finns beredskap och kompetens för att myndigheten ska lokaliseras hit, en lång tradition av apoteks- och läkemedelsfrågor, sa civilminister Ardalan Shekarabi enligt nyhetssajten 24Kalmar.

Flytten till Kalmar beräknas vara klar inom två år.

Statsministern sa att E-hälsomyndigheten kommer att bli en stor tillgång för den lokala arbetsmarknaden.

– Det bidrar till regionens dynamik och attraktivitet. Det är en balanspunkt, att ha en statlig närvaro i hela landet och samtidigt ha en effektivitet hos myndigheten, sa Stefan Löfven.

Enligt medlemsregistret har Sveriges Farmaceuter 23 medlemmar på myndigheten idag, och är därmed största Sacoförbund på arbetsplatsen.

Emmilie Gross är ordförande i den lokala akademikerföreningen.

– Alla är i chock och har börjat fundera på vad detta kan innebära. Vi har fått höra att ledningen och kärnverksamheten ska flytta medan viss samordning av e-hälsoarbetet blir kvar. Vad detta innebär i detalj vet vi inte, säger hon till Svensk Farmaci.

Mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera