Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Chefsärende till ansvarsnämnd

13 maj 2015
Internutredningen mot den chef på Läkemedelsverket som misstänks för tjänsteförseelser är klar. Verkets personalansvarsnämnd väntas få avgöra frågan.

Som Svensk Farmaci skrev nyligen har en hög chef på Läkemedelsverket stängts av från sin tjänst efter misstanke om tjänsteförseelser. En internutredningsgrupp tillsattes för att ytterligare undersöka omständigheterna.

Internutredningen presenterades igår för ledningen, och baserat på denna beslutade LV:s tillförordnade generaldirektör Inger Andersson, i enlighet med rutinerna för hantering av personalärenden, att ärendet ska gå vidare till personalansvarsnämnden. Det meddelar Läkemedelsverket i dag.

Nämnden ska pröva om det finns grund för uppsägning av chefen samt fortsatt avstängning tills dess att frågan om uppsägning har avgjorts.

Senast den 20 maj ska en samlad utredningspromemoria i ärendet tas fram, som den avstängda chefen får chans att yttra sig över. Efter detta kommer personalansvarsnämnden att avgöra frågan vid ett sammanträde.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera