Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bratislava får toppbetyg

5 oktober 2017
Det är inte bara Stockholms låga betyg som väckt förvåning i EMA:s tekniska värdering av föreslagna byggnader i EMA-anbuden. Bratislava rankas som en i princip felfri kandidat i detta avseende.

Sveriges erbjudande när det gäller lokaler rankades som ett av de sämsta i EMA:s tekniska genomgång av anbuden som publicerades häromdagen. Faktum är att det, som Politico också uppmärksammat i en artikel, bara är Sofia och Maltas bud som rankas som sämre i lokalfrågan.

Som vi skrev tidigare idag planerar Sverige att protestera mot EMA:s värdering under ett möte för EU-ambassadörer under morgondagen.

Desto bättre gick det för Slovakiens huvudstad Bratislava, som kan dra nytta av att staden bara ligger fem mil från Wien som har bättre kommunikationer. Vid sidan av bland annat Köpenhamn och Amsterdam rankas Bratislava som en i princip felfri kandidat när det gäller lokaler för EMA.

Resultatet för den slovakiska huvudstaden går på tvärs mot utfallet i EMA:s egen personalenkät som offentliggjordes förra veckan. Eftersom en så liten andel av EMA-personalen vill följa med beskrevs en flytt till Bratislava – och sju andra kandidatstäder – som en folkhälsorisk.

Enligt Politico distribuerades EMA:s värderingar, tillsammans med en konfidentiell version av EU-kommissionens bedömning av anbuden, till medlemsstaterna som beslutsunderlag i lördags.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera