Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bäst löneutveckling 2015 inom regulatory affairs

5 februari 2016
Sveriges Farmaceuters medlemmar fick förra året en löneutveckling på i genomsnitt cirka 3,5 procent.
– Anställda inom läkemedelsindustrin har den bästa utvecklingen, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.

Förra året, 2015, hade Sveriges Farmaceuters medlemmar en löneutveckling på i genomsnitt 3,5 procent, räknat på personer som finns med i lönestatistiken både 2014 och 2015.

– Det är en bra ökning, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.

På apotek var ökningen runt 3 procent, medan anställda inom läkemedelsindustrin ligger lite högre.

– Den bästa utvecklingen ser vi bland medlemmar som arbetar inom regulatory affairs i läkemedelsindustrin, de hade förra året en löneutveckling på runt 4,8 procent, säger Christer Borg.

Gruppen regulatory affairs är en stor grupp i statistiken och utgör cirka en tredjedel av de industrianställda. Men även de som arbetar med forskning och utveckling samt marknadsföring och försäljning har en bra löneutveckling, enligt Christer Borg.

Den större ökningen inom life science-industrin, och framför allt inom regulatory affairs, beror enligt Christer Borg på att farmaceuter är eftertraktade där.

– De stora lönelyften kommer när man blir befordrad eller byter jobb, framför allt inom industrin, säger Christer Borg.

För mer information, se kommande nummer av Svensk Farmaci och den medföljande lönestatistikfoldern.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.