Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

AZ evakuerar efter reaktion

16 maj 2018
Stora delar av Astra Zeneca i Södertälje har utrymts i samband med ett strömavbrott samt en reaktion i en tank med isopropylamin och sprit som befaras kunna leda till ett läckage.

Det rapporterar Aftonbladet och en rad andra medier.

– Det har uppstått en tryckhöjning i tanken och det är problem med kylningen. Det är riktigt allvarligt. Det finns en överhängande risk för att det kan komma ut, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvar, till Aftonbladet.

Vi hänvisar till andra medier för löpande bevakning av situationen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...