Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Avtal med Almega
är underskrivet

2 maj 2016
Avtalsförhandlingarna mellan Sveriges Farmaceuter och Svensk Handel fortsätter denna vecka. Ett nytt kollektivavtal mellan förbundet och Almega är dock i hamn.

Svensk Farmaci frågade Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg om läget i de pågående avtalsförhandlingarna med Svensk Handel inom apotek.

– Vi är inte klara utan kommer att fortsätta denna vecka, vi ska närmast träffas i morgon igen, säger han.

Vilka är stötestenarna?

– Främst handlar det om frågorna om utlåning/huvudarbetsplats, flexpension och några allmänna villkorsfrågor. När det gäller löneavtalet är vi överens.

Under dagen skrevs ett avtal under mellan förbundet och Almega bransch apotek. Apoteksgruppen, APL och Apoex är de största apoteksföretagen som tillhör Almega.

– I stora drag handlar det om en förlängning av befintligt avtal med ytterligare ett år. Under hösten kommer det att tillsättas partsgemensamma arbetsgrupper som ska utveckla lönebildningsprocessen och diskutera OB-frågan.

Löste ni knuten om utlåning/huvudarbetsplats här?

– Den frågan är normalt inte aktuell hos dessa arbetsgivare, säger Christer Borg.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.