Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Även Boehringer Ingelheim lämnar Liljeholmen

7 december 2017
Precis som Roche överger Boehringer Ingelheim Liljeholmen. Läkemedelsföretagets svenska verksamhet har flyttat in i nya lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Precis som Roche har Boehringer Ingelheim nu lämnat Liljeholmen. Bolaget, med sina drygt 100 anställda i Sverige, finns sedan en dryg vecka i nya lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Vårt avtal gick ut och vi stod inför en situation där vi antingen skulle bygga om för att skapa en aktivitetsbaserad miljö eller hitta nya lokaler. Lokalerna visade sig vara svåra att bygga om och då hittade vi den här lösningen, säger Tina Österlind, kommunikationsansvarig på Boehringer Ingelheim, till Svensk Farmaci.

Roche flyttade ungefär samtidigt från grannfastigheten, finns något samband?

– Nej, inte vad jag vet.

Övervägde ni inte att flytta till Solna som så många andra läkemedelsbolag?

– Nej, vi ville hålla oss kvar på den södra sidan av Stockholm, säger Tina Österlind.

Enligt Mikael Schwartz, projektansvarig för flytten på Boehringer Ingelheim, är det nya kontoret anpassat till företagets behov.

– Lokalerna stödjer vårt tvärfunktionella samarbete, vår öppna kommunikation och speglar tydligt organisationens kultur, säger han till tidningen Fastighetsvärlden.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...